I. Allegroup Fifa13 torna!

Minden pont úgy ahogy lenni szokott... :)

Start: 2013.02.01 16:00I. Allegroup Fifa12 torna!

Ahogy arról már bizonyára mindenki értesült, jövő héten kezdetét veszi a második szezon, mely egyben az első Fifa12-ben megrendezett torna is! Javában folyik a csapatok draftolása, jó lenne ha péntekig (05.11) mindenki kiválasztaná akivel szeretne lenni, vagy aki épp maradt neki. ;)
Remélem több új arc is tiszteletét teszi a banokságban. Hozz magaddal még egy embert! :D

Szabályok és miegyéb később.

Start: 2012.05.14 16:00Rájátszás

Próbáltam úgy megalkotni a szabályokat, hogy azok elősegítsék, hogy minél izgalmasabb legyen az egyenes kieséses rész.

Lebonyolítás
A meccseket sorrendben egymás után kell lejátszani, először az odavágókat majd a visszavágókat. A sorrendet a rájátszás tabellája határozza meg, felülről lefelé (és értelemszerűen balról jobbra) haladva. Ahogy eddig, a facebook csoportban kell kiírni a meccseket, de ha lehet még jobban figyelve arra, hogy mindenki időben értesülhessen az összecsapásról. Amíg egy meccs nincs lejátszva nem játszható a következő! Amíg az összes odavágó nincs lejátszva nem kezdődhetnek a visszavágók! Remélem ez érthető. Egy nap maximum kettő darab meccs játszható le, részben az izgalmak fokozása érdekében, részben azért mert nagy nézőszámra számítok a meccseken és egyrészt, hogy senki se maradjon le az őt érdeklő összecsapásról másrészt, hogy ne üljön az egész banda egész nap a játszószobában. ;)

A negyeddöntők és az elődöntők:
A meccseket 6 perces félidővel kell játszani ahogy eddig, oda-visszavágók vannak, a továbbjutás a szokásos módon számítódik: a két meccs összesített eredménye adja a végső eredményt. Ha az döntetlen NEM számítanak a hazai/idegenben lőtt gólok, ez esetben a második meccs után közvetlenül lejátszott 2x4 perces újabb meccs dönt a továbbjutásról. Még akkor is ha az összesített döntetlen döntetlen meccsekből adódott össze. Újabb döntetlen esetén klasszikus hosszabbítás és aztán 11-esek döntenek.

A döntő:
A döntő egy darab 2x10 perces mérkőzés, időpontját majd közösen határozzuk meg. Döntetlen esetén klasszikus hosszabbítás játszandó, majd 11-esek. A döntő után mivel gondolom mindenki ott lesz, szeretnék tartani egy pár perces eredményhirdetést.

Update 3

Mivel egyesek az alapszakasz felénél járnak már, meghirdetem a rájátszás lebonyolításának néhány részletét. A párosítások a következőképpen alakulnak majd: első játszik a nyolcadikkal, második a hetedikkel, harmadik a hatodikkal, negyedik az ötödikkel. Ez a motiváció a minél jobb eredmény elérése érdekében! ;) Utána egyenes kiesés a döntőig. A döntő egy meccses lesz, a negyed- és elődöntők oda-visszavágósak. Egyelőre ennyit erről! :)

Update 2

12. A kontrollszemély intézményét eltöröltem, bízunk egymás becsületességében.

13. Kérek mindenkit, hogy lehetőség szerint játsszuk a meccseket az egyébként is használatos délután 4 óra utáni idősávban. Mindenki maga dönti el, hogy hogyan osztja be az idejét, a rendezvény miatt a munkaidőből való kimaradásért felelősséget nem vállalok!

Update

8. A meccseket 6 perces félidővel kell játszani.

9. Az alapszakaszban VAN DÖNTETLEN! Értelemszerűen 1-1 pontot ér, utána lejátszható a hosszabbítás, de az már nem számít a bajnokságba.

10. A meccsek ELŐTT ki KELL írni a facebook csoportba, hogy lesz meccs, a lejobb lenne azt is kírni, hogy mikor, hogy az esetleges érdeklődők érdeklődhessenek. Persze azt is lehet írni, hogy MOST. :) A már lejátszott és a még le nem játszott meccsek listája megtekinthető itt a "Mérkőzések / Eredmények" menüpont alatt. Ellenfélválasztásnál jól jöhet.

11. Sorsolást nem csináltam, ki van írva minden meccs, de javaslom, hogy kábé két részletben játszuk le, vagyis ne úgy, hogy 30 perc alatt letudod valakivel az oda-visszavágót, hanem játszunk mindenkivel egyszer, aztán indulhatnak a visszavágók.

Ezennel meghirdetem a II. Allegroup Fifa11 tornát! :)

Ez az esemény egy jóval összetettebb rendezvény lesz mint az első, de nem kell rögtön a család (barátnő, kocsma...) elől elvett estékre asszociálni, a lebonyolítás szabadidőbarát módon fog zajlani! A következőképpen:

1. Jelentkezési sorrendben mindenki választ egy csapatot, ezen változtatni később nem lehet, értelemszerűen egy csapat csak egyszer szerepelhet.

2. Oda-visszavágós rendszerben (hazai-idegen) játszik majd mindenki mindenkivel, a hagyományos pontversenyek szerint alakul majd a tabella.

3. Egy meccs lebonyolításához minimum 3 ember lesz szükséges: a két játékos és egy kontroll személy. Természetesen bárki mehet nézni, de a kontrollszemély jelenléte elengedhetetlen, ő hitelesíti a mérkőzést.

4. A meccsek időpontját a facebook csoportban kell leegyeztetni és az eredményt is ott kell közzétenni amit majd én bevezetek a tabellára. Bármikor lehetnek a meccsek amikor megfelel az érintett feleknek és egy kontroll személynek is jó. Nincs határ, bármeddig húzódhat a szezon. Meccsek után természetesen az élményeket facebookon meg lehet osztani. :)

5. Ha a fordulók véget érnek azaz mindenki lejátszotta az összes meccsét akkor a tabella alapján lehet bejutni a rájátszásba ahol az első 8 csapatnak van hely. Ott is hasonlóan zajlik majd az esemény, egyenes kieséses rendszerben.

6. A végén aki nyer kap majd valami díjat, még nem tudom, hogy mit. :)

7. Nincs demokrácia, de minden ötletet szívesen fogadok! :D